Quantcast

La Generalitat admet que va rebre al maig l'avís d'un possible atemptat a la Rambla

Els Mossos d'Esquadra han admès en roda de premsa que mesos abans de l'atemptat d'aquest estiu a Catalunya van rebre documentació "de diverses fonts" que apuntaven a la possibilitat que es cometés un atemptat terrorista en aquesta comunitat autònoma.

No obstant això, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el més gran dels Mossos, Josep Lluís Trapero, han assegurat que es van considerar de "baixa credibilitat". Reconeixen que el 25 de maig van rebre una "alerta", tal com avança avui El Periódico, tot i que han rebutjat que l'advertència procedís de la CIA o del Centre Nacional Antiterrorista dels Estats Units.

"s'ha rebut l'alerta, com s'han rebut" de partits de futbol, ??de concerts, de centres de culte, de desenes de llocs. Aquestes informacions es contrasten fins arribar a una conclusió ", ha dit.

Segons els Mossos, després d'analitzar l'amenaça es va concloure que" no tenia credibilitat ".

Trapero ha assegurat que el Periódico de Catalunya està en "una campanya de desprestigi de la feina de la policia autonòmica durant l'atemptat".

Aquest diari publicava aquest matí la carta de l'espionatge nord-americà a la policia catalana, en la qual la CIA contactava amb la policia catalana, per transmetre'ls aquesta informació confidencial sobre el risc d'un atemptat islamista. Una informació que rebien al mateix temps les forces de seguretat de l'Estat (policia Nacional i Guàrdia Civil); el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

el conseller d'Interior ha reconegut que" i l document publicat és un muntatge ".