Quantcast

L'entrada de vehicles creix un 2,7% al juliol. En xifres absolutes, han entrat 414.854 vehicles

Tal com ha informat aquest dijous el departament d'Estadística, l'increment del 2,7% del nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de juliol coincideix amb la tendència registrada els darrers dotze mesos, període durant el qual han entrat 4,3 milions de vehicles, amb un increment global del 2,1%. Per la frontera hispanoandorrana han entrat un 3,1% més de vehicles, mentre que per la francoandorrana un 0,1% (ha estat al juliol quan l'entrada des de França ha viscut un increment més destacat).

Si la comparativa s'estableix des de principis d'any fins al juliol, i es pren com a referència el mateix període del 2016, també es mantenen les xifres a l'alça. L'increment és de l'1,7% globalment, mentre que de l'1,3% en el cas dels provinents d'Espanya, i del 2,5% en el cas dels provinents de França.

Estadística també facilita els percentatges en el cas de les dades ajustades; és a dir, sense la influència dels festius, ponts o altres efectes estacionals del calendari. L'augment, en aquest cas, és del 0,1%. Els darrers mesos s'havien produït petites diferències negatives, i és aquest juliol que remunta i la comparativa es torna positiva.