Quantcast

Eurobasket: Les cinc seleccions favorites a guanyar la medalla d'or

Avui dijous 31 de Agost comença la quarantena edició del Campionat Europeu de Bàsquet de la FIBA, més conegut com Eurobàsquet. I ho fa amb una nova anotació. A partir d'aquesta edició del campionat europeu de bàsquet, se celebrarà cada quatre anys, com el Mundial, o com en altres esports com el futbol, ??i no cada dos com s'ha fet fins ara.

Espanya, com a vigent campiona del torneig, parteix com una de les seleccions favorites a alçar-se amb la medalla d'or, encara que tindrà una forta competència en aquesta edició amb les seleccions més potents del campionat. Aquests són les cinc esquadres més potents en el continent i que aspiren a guanyar el trofeu:

Espanya : Els nostres parteixen com a favorits en ser vigents campions de la passada Edició celebrada a França . Sergio Scariolo compta amb la baixa significativa de Sergio Llull i també amb la de Ilimane Diop, a més de no estar tampoc Serge Ibaka ni tampoc Nicola Mirotic, els que van estar fa dos anys amb la selecció. El lideratge dels Gasol, la veterania de Navarro, i la joventut i les ganes de triomfar de jugadors com Willy o Juancho Hernangómez seran claus perquè l'equip nacional s'alci amb la medalla d'or.

França : els nostres veïns gals compten amb les baixes de Tony Parker, Causeur, Batum i Gobert. Tot i això, compten amb un equip sòlid i perillós amb Nando de Colo com a màxim referent i jugadors que es desenvolupen bé a la bombeta com Boris Diaw i Lauvergne o en el tir exterior com Heurtel. Rival a tenir en compte i amb el que tinguem enfrontament directe abans de la final.

Sèrbia: Els serbis no tindran a les seves files a Teodosic, Raduljica, Nedovic ni tampoc a Kalinic . A canvi, si tindrà a la seva disponibilitat a jugadors com Bodgan Bogdanovic, Lucic, Macvan, Marjanovic o Kuzmic, que milita al Reial Madrid. Equip que combina també la veterania i la joventut basant el seu joc en la pintura. Un equip que sempre és candidat a fer grans coses.

Croàcia : Els croats compten amb les baixes de Ante Tomic i de Mario Hezonja. No obstant això, tenen a la seva total disposició a Bojan Bogdanovic, Simon, Bender, Marko Popovic i Ukic. Estan un esglaó per sota dels tres primers, però tenen equip de sobres per mostrar un gran nivell i donar la sorpresa a qualsevol enfrontament directe si rendeixen de manera eficient. Seriós candidat a ser equip revelació.

Lituània : Insaciable i rocosa. Així es podria definir a la selecció lituana, que amb més o menys jugadors top a les seves files, sempre està en totes les travesses per fer-se amb l'or en l'Eurobasket. Ja ho va demostrar en l'últim amistós davant Espanya, on els nostres les van passar de tots colors per vèncer per un punt en el partit de preparació a la competició. Jankunas, Sabonis i Lewkavicius són les baixes més sensibles, encara que disposaran de Maciulis, Adomaitis, Valanciunas, Kalnietis i Gecevicius per donar la talla.