Quantcast

Els Pallars, 31 d'agost 2017: UNIÓ DE PAGESOS

Aquest dimarts Unió de Pagesos ha celebrat a la Pobleta de Bellveí una xarrada sobre danys per la fauna salvatge. Aquesta és una de les moltes reunions que Unió de Pagesos ha organitzat al llarg del Pirineu. L’objectiu de la trobada és conèixer la realitat del Pirineu i saber les afectacions que tenen els ramaders a causa d’atacs d’animals salvatges.

Amb els repetits atacs d’os que hi ha hagut en els últims mesos, des d’Unió de Pagesos s’està plantejant quin tipus de protecció s’ha d’adoptar per afavorir els ramats i els ramaders.

Des d’Unió de Pagesos es reclama un cens correcte d’atacs de fauna salvatge; un estudi de la biobilitat de la sostenibilitat a tot el Pirineus de tota la fauna protegida; la facilitat de defensar-se de la fauna cinegètica; a més de respondre a les necessitats dels ramaders.

Des del sindicat agrari s’ha organitzat dues xarrades més a l’Alt Urgell i a la Cerdanya. En funció dels resultats el sindicat prendrà les mesures que cregui convenients.

Parlen al vídeo: CARLES VICENTE, UNIÓ PAGESOS