Quantcast

L'Alta Ribagorça, 31 d'agost 2017: EL CONSELLER PUIG VISITA L'ALTA RIBAGORÇA

Aquest dimecres el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, ha visitat l’Alta Ribagorça amb motiu de la inauguració de l’exposició 'Puig i Cadafalch i el romànic de la Vall de Boí', a més de visitar la futura localització de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça.

La visita del conseller a la comarca s’ha iniciat a les dependències del Palau Abacial, futura seu de l’arxiu comarcal. El conseller ha visitat l’edifici per conèixer de primera mà el projecte, a més de donar-hi suport. Puig ha anunciat que atorgarà una subvenció de 60.000' per la redacció del projecte de l’arxiu.

Durant la visita a la Vall de Conseller ha inaugurat a l’església parroquial de Sant Joan de Boí l’exposició 'Puig i Cadafalch i el romànic de la Vall de Boí', en commemoració a l’Any Josep Puig i Cadafalch.

L’exposició il·lustra l’expedició que Puig i Cadafalch va fer l’any 1907 a la regió ribagorçana. La transcendència d’aquesta expedició ve donada per ser clau per treure a la llum les obres més significatives del romànic català.

En l’últim any el conjunt romànic de la Vall de Boí va rebre sobre les 150.000 visites, una xifra que és manté. El maping de Sant Climent de Taüll segueix sent el reclam turístic de referència.

Parlen al vídeo: LLUÍS PUIG, CONSELLER CULTURA GENERALITAT