Quantcast

Es compleixen 20 anys sense Lady Di

Diana Spencer es convertia en la primera Princesa de Gal·les en 70 anys, el 29 de juliol de 1981, en contreure matrimoni amb el príncep Carles d'Anglaterra. Tot semblava un conte de fades, mentre el món sencer assistia a la transformació d'aquella jove tímida, en una icona del segle XX, referent per al món de la moda, i el membre més estimat de la Família Reial per a la societat britànica. No obstant això, no va tenir un final feliç.

No havien passat ni 5 anys del casament, quan es van filtrar les desavinences del matrimoni Real. El refredament es feia cada dia més evident, i després de confirmar la infidelitat del Príncep cap a Diana, i el seu amor per Camila Parker, al desembre de 1992 es va anunciar la separació oficial de la parella. Des d'aquest moment Lady Di, va emprendre una vida lluny de Palau, la seva vida sentimental va començar a copar portades, ia l'agost de 1996 va arribar el divorci. I amb cada pas que donava, s'alimentava un major afecte del poble cap a ella, mentre queia el sentiment cap a la família Reial.

No obstant això, la seva història es va truncar el 31 d'agost de 1997 , quan Lady Di va morir amb la seva parella Dodi al-Fayed, a París, després d'un accident de trànsit, a 150 quilòmetres per hora, mentre els paparazzi tractaven d'aconseguir una bona instantània. Davant el tràgic sinistre, a ningú van sorprendre els rius de tinta que circulaven al voltant de la seva mort.

La teoria de la conspiració va ser alimentada per l'empresari egipci Mohamed Al-Fayed, pare de Dodi Al -fayed, que acusava Buckingham de no poder consentir que Lady Di estigués embarassada del seu fill. També s'apuntava a la possible responsabilitat de la Casa Reial Britànica, per l'actitud de Diana després de divorciar, que va revelar tots els "draps bruts" en diferents entrevistes als mitjans.

No obstant això, les investigacions dutes a terme al Regne Unit i França, practicades al llarg d'una dècada han allunyat les teories d'una "mà negra", i expliquen la mort en raó al excés de velocitat, el fet que no portava cinturó de seguretat i la negligència del conductor, que havia begut.

Malgrat les conclusions, la mort de la Princesa segueix despertant interès i tot apunta que seguiran escrivint-línies sobre la seva història. Sense anar més lluny, aquest mateix estiu, s'ha publicat un llibre "Qui va matar Lady Di", de 3 periodistes francesos, que denuncia la presència d'un acte blanc, un FIAT Un, que va ser vist pels testimonis en el moment de l' accident, però que mai va ser identificat.

Amb la seva mort, ara fa 20 anys, Diana posava fi a la seva vida i era elevada a l'Olimp dels mites.