Quantcast

La Cerdanya, 31 d'agost 2017: UN NOU LLIBRE RECULL TOT EL PATRIMONI MEDIEVAL CERDÀ

‘Patrimoni Medieval de la Cerdanya i el Capcir’, és un nou llibre que vol reivindicar la riquesa patrimonial d’aquesta època a través dels monuments, esglésies, castells, ponts, retaules i restes arqueològiques d’aquest territori. Diversos autors han unit esforços per treure a la llum aquest volum, que va començar a gestar-se l’any 2005 però que, amb la mort d’un dels autors, va quedar en un calaix. Finalment, i després de fer-ne l’actualització pertinent i intentar que no només fos una guia turística, l’editor Rafael Dalmau va decidir tirar endavant la seva publicació.

El volum conté una part històrica perquè el lector conegui com era el territori en aquell moment i els personatges més rellevants de l’època, acompanyada de diversos documents cartogràfics. Després es detalla per municipi tot el patrimoni medieval existent a Cerdanya, Capcir, Alt Conflent i el Baridà urgellenc. Els autors també han volgut incloure les darreres teories sobre les excavacions arqueològiques que s’estan portant a terme en aquest territori.

El llibre recull molts elements d’interès històric, alguns més coneguts com el santuari de Santa Maria de Bell-lloc, el pont de Sant Martí d’Aravó, el castell de Llívia o la taula de Sant Miquel de Soriguerola, i d’altres menys populars, com la pica d’Ur o petites esglésies de l’Alta Cerdanya i el Conflent.

La publicació, de 270 pàgines, conté una part gràfica potent, amb 250 fotografies a color seleccionades d’entre unes 5000 imatges del mateix autor.

Oriol Mercadal i Emili Giménez han comptat amb la col·laboració de Jean-Louis Blanchon, Joan Blasi, Jordi Bolòs, Sebastià Bosom, Carles Gascón i Oliver Vergés per redactar el llibre, que té un preu de 25 euros i ja es pot trobar en llibreries especialitzades, en molts punts de venda del Pirineu, també a l’Alta Cerdanya i fins a Perpinyà.

Parlen al vídeo: ORIOL MERCADAL, AUTOR – EMILI GIMÉNEZ, AUTOR GRÀFIC