Quantcast

La CIA va alertar els Mossos del risc d'atemptat el 25 de maig

El Periódico de Catalunya publica aquest matí la carta de l'espionatge nord-americà a la policia catalana, en la qual la CIA contactava amb lloa policia catalana, per transmetre'ls aquesta informació confidencial sobre el risc d'un atemptat islamista. Una informació que rebien al mateix temps les forces de seguretat de l'Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil); el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

La breu nota segons reprodueix el diari català diu: «Informació no corroborada de veracitat desconeguda de finals de maig del 2017 indicava que l'Estat Islàmic de l'Iraq i ash-Sham (ISIS) estava planejant dur a terme atacs terroristes no especificats durant l'estiu contra emplaçaments turístics molt concorreguts a Barcelona, Espanya, específicament al carrer la Rambla “

El Periódico justifica la publicació d'aquest document, per haver estat desactivada la cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils, i identificades totes les víctimes de les accions terroristes.

El diari català aprofita a més per recordar que ja va publicar aquesta informació, sense la prova documental, tan sols una hora després de l'atemptat de la Rambla i denuncia a més que va ser desmentida en dies posteriors pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont ,; el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el 'major' dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. Tots ells van apuntar que l'intercanvi d'informació amb serveis d'intel·ligència internacionals són competència exclusiva de l'Estat.