Quantcast

El Govern intensifica la protecció de la marca 'Andorra' a la Unió Europea

El ministeri d'Economia, Competitivitat i Innovació vol incrementar la protecció de la marca 'Andorra' i per aquest motiu, tal com consta en el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publicat aquest dimecres, s'ha contractat un despatx d'advocats estranger per enregistrar el nom 'Andorra' com a marca verbal i com a marca mixta a l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), per a les 45 classes de productes i serveis reconeguts per la denominada classificació de Niça, segons han informat des de l'executiu.

Així, des del Govern exposen que, des de fa anys, tenen contractat un servei de vigilància amb un despatx especialitzat en marques, per tal de ser informat de qualsevol intent de registre per part de tercers de marques del nom 'Andorra' o que incloguin la paraula 'Andorra'. La finalitat és que el Govern pugui valorar si considera necessari oposar-se o no a les eventuals sol·licituds de registres de marca presentades per tercers. Preciament amb l'objectiu de “millorar l'efectivitat del servei de vigilància i de poder gaudir d'una millor protecció del nom 'Andorra' fora del Principat” es fa el pas davant l'organisme europeu.

Segons es detalla des del Govern, per poder enregistrar una marca a l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea cal contractar els serveis d'un agent de marques autoritzat a actuar prop d'aquest organisme. En aquest sentit, i atès que “a Andorra no hi ha cap professional que tingui aquesta habilitació”, el Govern ha contractat el despatx espanyol d'advocats que consta publicat al BOPA i que està acreditat davant l'EUIPO. Es destaca el fet que “gaudeix d'una dilatada i contrastada experiència en la matèria”.

Segons detallen des del Govern, cada sol·licitud de marca a l'EUIPO té unes taxes associades de 7.350 euros per a totes les classes. El pagament atorga la protecció per a un termini de deu anys. Cal afegir a aquest import els honoraris professionals dels agents de marques acreditats davant l'EUIPO i que ascendeixen a 7.070 euros per marca.