Quantcast

Bunyol es prepara per celebrar aquest migdia la Tomatina 2017

La localitat valenciana de Bunyol es prepara per gaudir a partir de les 11 del matí d'una de les cites més importants de l'any: 'La Tomatina.

Una festa que consisteix en el llançament de 160 tones de tomàquets madurs com si d'una batalla campal es tractés. Unes 22.000 persones ja han comprat l'entrada que és necessària per a participar, i que té com a principal objectiu controlar l'aforament.

'La Tomatina és una cita que té interès a nivell internacional. De fet gran part dels participants són estrangers. Aquest any s'han acreditat mitjans de 90 nacionalitats diferents.

En aquesta setantena edició, l'Ajuntament ha preparat un gran dispositiu de seguretat per evitar incidents. De la mateixa manera, els serveis de neteja de Bunyol tornaran a deixar els carrers de la localitat netes de tomàquet només unes hores després que hagi acabat la festa.

Malbaratament de tomàquets?

Segons els encarregats de la celebració, no hi ha malbaratament de tomàquets, ja que els que s'utilitza durant la Tomatina estaven destinats a l'abocador, atès que no compleixen amb els requisits del mercat. És un excedent que es guarda en una cambra frigorífica amb una única finalitat: Ser utilitzats durant la festa.