Quantcast

Encamp tanca les celebracions amb la diada de la Mare de Déu de l'Oratori

Aquest dissabte 2 de setembre, lʼadoratori de la Mare de Déu de lʼOratori celebrarà la seva diada, que començarà amb una missa solemne a les onze del matí. Els actes previstos continuaran amb una ofrena floral, la tradicional cantada de goigs per part dels assistents i un aperitiu. 

Cal dir que, antigament, quan la carretera no existia, en aquest punt començava el tram més dur del camí ral en direcció a Meritxell i Canillo, per la qual cosa els vianants aprofitaven per descansar i resaven una salve a la Mare de Déu.

Explica la llegenda que lʼoratori el van construir tres pagesos el segle XIX, fruit dʼuna promesa que van fer a la Mare de Déu: un dia, mentre treballaven la terra, els va sorprendre una tempesta molt forta, i de la por que van passar van prometre a la Mare de Déu que, si seʼn sortien, li farien un oratori. La petita construcció acull al seu interior una bonica majòlica.