Quantcast

La Cerdanya, 29 d'agost 2017: BALES DE PALLA ROSES CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

Aquest estiu, alguns camps de Cerdanya s’han omplert de bales de ferratge embolcallades amb plàstic de color rosa. Es tracta d’una iniciativa que va començar fa tres anys a Nova Zelanda per recaptar diners per a la investigació del càncer de mama a través d’un donatiu a una institució benèfica per cada unitat venuda. La campanya ha arribat enguany a moltes comarques catalanes i diversos pagesos cerdans han volgut sumar-s’hi.

Normalment aquestes bales són de color verd, blanc o negre. Els pagesos que volen participar en aquesta iniciativa paguen tres euros addicionals per cada bobina de color rosa amb la que poden fer fins a vint bales de palla. Tot i que en un principi van ser dues cases de pagès de Cerdanya les que van decidir canviar el color de les bales, darrerament es poden veure a la comarca molts camps agrícoles tenyits de rosa.

La campanya també ha arribat als camps del Regne Unit, Irlanda o Suècia. L’embalatge rosa el fabrica una empresa de Cantàbria i la Cooperativa Agrícola de Banyoles ha estat pionera a Catalunya amb aquesta iniciativa i ha anat escampant el color rosa per les comarques gironines amb l’objectiu de mantenir-la en un futur. Els diners que reculli la cooperativa banyolina es destinaran a l’Oncolliga.

Parlen al vídeo: Mª CARME GUÀRDIA, MAS CAL GINTÓ MOSOLL