Quantcast

Junts pel Sí i la CUP presenten la Llei de desconnexió

El secret més ben guardat dels independentistes, la Llei de Ruptura, ha fet la seva posada de llarg, en una roda de premsa a la cambra catalana.
Poc després de migdia, Lluís Corominas, diputats de Junts Pel Sí, era l'encarregat de presentar-la amb el seu nom oficial “Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República”, que tanca el nou marc legal que s'implantaria a Catalunya , en cas que triomfi el sí, a la independència.

en la seva compareixença, Corominas ha assenyalat que en els pròxim dies detallaran quan es votaran les dues lleis, tant la del referèndum com la de transitorietat jurídica, al Parlament i ha posat l'accent en què es reserven qualsevol procediment que pugui “garantir” que es votarà l'1 d'octubre.

Durant la presentació d'aquest text, Benet Salellas, diputat de la CUP ha assenyalat que tots els catalans estan cridats a votar, perquè en això, ha dit, consisteix un referèndum: “Les persones que no vulguin que neixi aquesta república catalana també estan interpel·lades en aquesta llei de transitorietat jurídica perquè vagin a votar 'no' en el referèndum. Nosaltres ho entenem com una garantia de que el que farem l'1 d'octubre serà un referèndum i no qualsevol una altra cosa “.