Quantcast

Rajoy busca reforçar la cooperació contra el gihadisme amb França, Alemanya i Itàlia

El president del Govern, Mariano Rajoy, es reunirà aquest dilluns a París amb el president de França, Emmanuel Macron, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre italià, Paolo Gentiloni, en la segona reunió de l'anomenada Cimera de Versalles.

l'objectiu principal d'aquesta trobada, el primer després dels atemptats de Catalunya, serà buscar una major cooperació entre els països europeus en la lluita contra el terrorisme. De fet, i amb motiu dels atacs jihadistes, el mateix Rajoy ja va poder mantenir converses telefòniques amb els líders de la Unió Europea (UE). Tots, segons va dir el president del Govern, es van comprometre a millorar els mecanismes d'intercanvi d'informació.

A més d'expressar una ferma condemna als atemptats a Espanya, aquesta reunió de París també servirà per abordar la crisi migratòria. Per això, al costat de Rajoy, Macron, Merkel i Gentiloni, també han estat convidats el president de Níger, Mahamadou Issoufou; el president del Txad, Idriss Déby; el President del Consell Presidencial de Líbia, Fayez al-Sarraj; i l'Alta Representant de la UE per a Afers Estrangers, Federica Mogherini, entre d'altres.

L'Agenda Digital i les negociacions sobre la sortida del Regne Unit de la UE seran altres temes a tractar durant la reunió de París.