Quantcast

Durs enfrontaments a Roma entre immigrants i policies

Aquest dijous, la Policia italiana i un grup d'uns cent immigrants es van enfrontar als carrers de Roma. Enfrontament que es va saldar amb un balanç de tretze ferits, segons ha confirmat l'ONG Metges Sense Fronteres (MSF).

Les revoltes van començar a primera hora del matí local, quan agents de policia van procedir al desallotjament d'un centenar de persones, entre elles dones, ancians i discapacitats, que estaven acampades des de dissabte a la plaça romana Independència, prop de l'estació romana de Termini.

La policia va emetre un comunicat explicant que l'operatiu era necessari perquè els migrants es negaven a acceptar allotjament públic, i usaven garrafes de gas i altres substàncies inflamables per cuinar, situació que suposava un perill per a la seguretat, tant dels immigrants com de la resta de la població.

Però alguns migrants, majoritàriament dones i nens, van pujar a un edifici proper i van penjar un enorme cartell amb les paraules “ No som us terroristes “. També van ser desallotjats

Aquest matí, la policia va procedir al desallotjament a la plaça amb mànegues d'aigua, al que els immigrants i refugiats van respondre mantenint quiets, amb els braços creuats, i amb el llançament de pedres i ampolles , segons ABC.

la Policia va facilitar un vídeo en el qual es veuen aquests altercats que, segons MSF, han deixat tretze ferits, entre ells una dona que va caure a terra per la pressió dels dolls d'aigua.

d'acord amb MSF, aquestes persones portaven cinc dies acampant en condicions higièniques precàries i amb escàs accés a serveis d'aigua i sanejament.

Alguns dels refugiats atesos per MSF en el desallotjament de la Piazza Indipendenza de Roma presenten fractures “, ha informat aquesta organització a la xarxa social Twitter.

el coordinador metge de MSF Francesco Di Donna va explicar que l'organització va haver de trucar a una ambulància perquè “ hi havia cinc persones ferides que necessitaven ser traslladar donades a un centre sanitari “, segons un comunicat de MSF enviat als mitjans.

Per la seva banda, Tommaso Fabbri, coordinador general de MSF a Itàlia, va considerar que” és una vergonya que la manca de solucions alternatives per viure hagi derivat en una situació de violència “.

S'ha de garantir a les persones desallotjades una alternativa digna, començant pels més vulnerables “, va afirmar, d'acord amb la nota de MSF.

l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats, l'UNICEF i altres organitzacions humanitàries han denunciat els operatius, afirmant que es van fer sense previ avís i que no hi ha prou unitats habitacionals per als migrants que solen dormir en els carrers de Roma.

Hi destaquen que si els migrants accepten l'allotjament públic, moltes famílies quedaran dividides i molts nens no tindran accés a l'escola de la seva preferència.