Quantcast

La Generalitat nega haver rebut comunicació “oficial” que avisés els Mossos des de Bèlgica

Jordi Turull, conseller de Presidència i portaveu del Govern, ha assegurat avui que “ no hi ha hagut cap comunicació oficial ” des de Bèlgica advertint sobre Abdelbaki És Satty, l'imam de Ripoll i cervell de la cèl·lula gihadista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En ser preguntat sobre aquestes informacions, Turull ha contestat: “ la conselleria d'Interior ho ha dit una vegada i una altra: no hi ha hagut comunicació oficial que advertís d'aquestes coses que s'estan publicant “.

Acabes llegint que si un policia belga li va dir en un congrés a un policia de no sé quin cos … això no és seriós. Aquí la informació no pot anar sobre la base de casualitats de tertúlia de cafè. El que em diuen des de (la conselleria de) Interior és que comunicació oficial no hi ha hagut en cap moment “, ha assenyalat, segons fonts de ABC .

Turull ha esclatat contra les” intoxicacions ” i la “ onada mediàtica que intenta desmerèixer la brillant actuació posterior dels Mossos, insinuant coses que són absolutament falses. L'enveja té aquestes coses “, ha ressenyat el conseller, que ha qualificat de” miserable “que, alguns sectors, hagin intentat barrejar els atemptats amb el procés sobiranista. < / span>

També, ha recalcat la necessitat que els Mossos s'integrin a la policia europea, cosa que ha recordat que depèn de la “ voluntat política de l'Estat, això és el que ha dit Europol “.

No s'entén per cap lloc que a poc a poc i poc a poc. No estem per anar així. Els Mossos han de tenir com més aviat el millor accés “, ha afirmat, i ha acusat el Govern de” desmentir-se a si mateix “sobre l'accés de Mossos:” Si ara ens diuen que per ser membres de l'Europol cal ser un Estat, que tothom prengui nota “.

A més, ha mostrat la seva” preocupació “davant del fet que, si bé després dels atemptats el Govern va afirmar que els Mossos podrien tenir “ màxima presència ” a la base de dades d'Europol, ha recordat, en canvi “ quan culmina l'actuació policial i en el moment de més prestigi dels Mossos és quan per part del Govern hi ha declaracions de menys accés a l'Europol “.