Quantcast

Un accident va evitar un altre atropellament massiu a Cambrils

Els responsables de la investigació policial dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que van deixar 15 morts i més d'un centenar de ferits, estan segurs que la cèl·lula terrorista tenia previst dur a terme un atropellament massiu al passeig marítim de la localitat tarragonina de forma simultània al que va tenir lloc a les Rambles.

Afortunadament, el pla no va poder ser executat.

Els cinc integrants del grup caigut a Cambrils no van poder executar la seva intenció de dirigir una altra furgoneta llogada aquell matí contra els vianants del passeig marítim, situat a 120 quilòmetres al sud de Barcelona capital ia 92 al nord d'Alcanar, prop de la província de Castelló.

el vehicle arrendat per consumar l'atropellament massiu de Cambrils era una Renault Kangoo.

Mohammad Hichamy, de 24 anys, el més gran dels terroristes abatuts a la localitat tarragonina, va ser la persona que va llogar la furgoneta a les oficines de l'empresa Russafa de Parets del Vallès (Barcelona), tal com asseguren des Hoy.es

Mohammad, germà d'Omar Hichamy, es va desplaçar a 135 quilòmetres de Cambrils acompanyat per Said Aalla, de 18 anys.

Així, Mohammad i Said, la targeta de crèdit va aparèixer en la Renault Kangoo, tornen a Tarragona. El primer a l'esmentada furgoneta i el segon en l'Audi A3 del seu germà Mohamed Aalla, en llibertat provisional.

Un fet fortuït va tornar a alterar els plans dels cinc de Cambrils, com ja ho va fer hores abans l'explosió del xalet d'Alcanar, on la cèl·lula pretenia omplir les furgonetes llogades amb les bombes casolanes preparades per l'imant a partir dels manuals d'instruccions distribuïts a internet per publicacions del Daesh. agafava

a les 15:25 hores, a penes una hora i mitja abans de l'atropellament de la Rambla, el vehicle conduït pel major dels Hichamy va patir un accident a l'autopista AP-7, al punt quilomètric 265, a l'altura de Cambrils.

Després de dir-li al conductor afectat que anava a trucar a la policia, Mohammad va saltar la tanca de la carretera de pagament i va fugir corrent per un camí fins a perdre la seva pista.

Els investigadors intenten reconstruir si Hichamy va demanar ajuda als seus companys perquè li anessin a buscar a l'AP-7 i reunir-se després a la masia abandonada de Riudecanyes, a 13 quilòmetres de Cambrils. Allà es trobar-vos restes d'una petita foguera, el passaport i el carnet de conduir de l'esmentat terrorista i el passaport de Abouyaaqoub, mort aquest dilluns al municipi barceloní de Subirats després 96 hores de fugida després de matar 13 persones a la Rambla. < / p>

Després de fallar el pla inicial, els cinc terroristes decideixen a la desesperada dur a terme una última acció: es desplacen de Riudecanyes a Cambrils en l'Audi A3, adquireixen a les 21:30 4 ganivets i una destral en un basar xinès anomenada Mercasa, tornen a la masia abandonada i després cordar-se els cinturons falsos tornen a la localitat de platja.

Era la una de la matinada del dia 18. Vine un control policial al passeig marítim i abans de parar van atropellar diversos vianants fins topar contra un vehicle dels Mossos. L'Audi bolca i els terroristes surten com poden, fereixen a sis persones i maten una dona a ganivetades abans de ser tirotejats.