Quantcast

La jutge va avisar que les bombones d'Alcanar podien estar preparades per a un atemptat

Sonia Nuez Rivera, titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Amposta, va assenyalar durant la inspecció ocular després de l'explosió a la casa d'Alcanar que les bombones “ podien estar preparades per a un atemptat “. Així ho ha confirmat ABC .

la jutge va sospitar de la possibilitat d'un atemptat gihadista quan va veure que hi havien acumulat desenes de bombones de butà, però els Mossos d'Esquadra la van desmentir:” Senyoria, no exageri “, li van contestar.

la titular del Jutjat d'Instrucció número dos de la localitat tarragonina va traslladar aquesta informació als seus superiors després de la comissió dels atemptats.

Els van ser analitzats en una reunió a la qual van assistir diversos magistrats destinats a Catalunya, tal com asseveren al diari fonts jurídiques.
Pel que sembla, la jutge es troba “ psicològicament molt afectada “.

l'explosió s'ha produït a les 23:17 hores de dimecres passat i els Mossos van creure que el motiu havia estat una fuita de gas, un accident.

primerament es va sospitar que allà hi podria haver un laboratori de drogues, cosa que a la jutge “ no li quadrava ” pel tipus de materials trobats al lloc.

Quan van començar les tasques de desenrunament es va produir una segona explosió, molt més potent, que va deixar un balanç de sis agents dels Mossos i dos bombers ferits.

Fernando Andreu, jutge de l'Audiència Nacional, ha indicat en l'ordre de detenció de els detinguts que l'explosió va produir un “ fong ” de fum que va ser “ visible a diversos quilòmetres “.

a la primera explosió van morir almenys dos et ristes, Youssef Aalla i el líder de la cèl·lula, l'imam Abdelbaki és Satty, i va resultar ferit un tercer, Mohamed Houli, que es va salvar perquè es trobava al porxo de l'habitatge.

Els documents intervinguts demostren que la cèl·lula de Ripoll va acumular a la casa d'Alcanar 500 litres d'acetona, a més d'aigua oxigenada i bicarbonat, ingredients necessaris per preparar l'explosiu usat pels jihadistes i anomenat 'la mare de Satanàs'; gran quantitat de claus, per a ser utilitzats com a metralla, i polsadors per iniciar l'explosió.

A més, tenien fundes de coixins i brides que s'anaven a utilitzar per amarrar el material explosiu, que pretenien carregar en les tres furgonetes llogades.

L'explosió va truncar els seus plans i va derivar en els atropellaments de les Rambles de Barcelona i Cambrils (Tarragona).

l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Alcanar ha provocat grans crítiques per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, principalment la Guàrdia Civil . Agents de l'Institut Armat es van personar a la casa d'Alcanar res més tenir constància de l'explosió i van oferir els serveis dels Tedax, els especialistes en artefactes explosius.

El cos policial autonòmic va rebutjar l'ajuda i va preferir, en virtut de les seves competències sobre la seguretat a Catalunya, encarregar ells d'investigar la detonació.

Tal com informàvem ahir, l'Associació unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP), organitzacions majoritàries a les Forces i cossos de Seguretat de l'Estat, van emetre un comunicat conjunt per denunciar “ l'exclusió i aïllament patit per dos cossos durant la investigació i la gestió de l'atemptat “.