Quantcast

Les ajudes per a l'ensenyament superior es podran demanar a partir del 30 d'agost

El dimecres de la setmana que ve, 30 d'agost, s'obre el termini per demanar una ajuda a l'estudi d'ensenyament superior per al curs escolar 2017-2018. Tal com ha recordat el ministre portaveu, Jordi Cinca, poden optar a aquestes ajudes els estudiants de formació professional superior i de primer i segon cicle universitaris tant si es cursen a Andorra com a l'exterior.

Els criteris que hauran de complir els candidats són cursar estudis oficials i assolir els criteris acadèmics; entrar dins dels llindars econòmics i superar la puntuació mínima establerta de béns patrimonials. El termini per tramitar les sol·licituds serà fins al 29 de setembre. Tal com ha recordat Cinca, aquest és un dels programes més dotats de l'administració ja que el curs passat s'hi van destinar 1,3 milions.

D'altra banda, el Govern ha aprovat les dates per a les proves per al graduat de segona ensenyança per a candidats lliures. Els exàmens seran el 30 de setembre i del 3 al 5 d'octubre i el termini d'inscripció serà el comprès entre el 31 d'agost i el 22 de setembre.

D'altra banda, s'han adjudicat els treballs de renovació i millora de les depuradores del Pas de la Casa i la nord-occidental. Les tasques les durà a terme la mateixa unió temporal d'empreses que explota aquestes estacions depuradores. Els treballs, que tindran un cost de 126.926 euros serviran per garantir el bon funcionament d'aquestes depuradores. També s'han adjudicat els treballs de rehabilitació de Sant Climent de Pal per un import de 21.656 euros. Les tasques que s'hi faran serviran per resoldre les humitats produïdes arran de la filtració d'aigua. A l'últim, s'han licitat els treballs de reconeixement geològic i geotècnic del projecte d'eixampla de la CG5.