Quantcast

Sempre en mans del Reial Madrid i del Barcelona

Els poderosos són els que manen. Els títols en la lliga Espanyola des del canvi de segle són cosa de blancs i culers. És cert que no sempre. Hi ha excepcions que confirmen la regla. Deportivo de la Corunya, València (dues vegades) i Atlètic de Madrid van ser capaços de guanyar als equips amb més múscul esportiu i econòmic de la Lliga i gairebé del món.

El nombre de campionats aconseguits és una bona manera de mesurar la importància dels clubs, però no és l'única. Una altra forma de comprovar el poder dels equips estaria en la seva capacitat de fitxar, de comprar el millor talent. En això també manen el Reial Madrid i el Barcelona. Els dos equips acaparen el TOP 15 de traspassos més cars en els últims anys. Els madrilenys han realitzat vuit d'aquests canvis, mentre que els catalans apareixen set vegades en aquesta llista.

La diferència entre madrilenys i barcelonins, per tant, és curta pel que fa a nombres. Una altra cosa és la qualitat d'aquests traspassos. Els de la capital d'Espanya acaparen els cinc primers llocs d'aquesta llista, registre que el portal d'apostes Interwetten ha actualitzat i posat al dia pel que fa a les quantitats. En aquesta llista, els cinc primers noms són de jugadors que van acabar al Madrid. Es tracta de Zidane, Figo, Ronaldo Nazario, Cristiano Ronaldo i David Beckham. L'actual entrenador del campió de la Champions, van pagar pel francès al Juventus 73.500.000 el 2001 quedaria per davant de la seva estrella lusitana ja que el seu fitxatge s'aniria als 314.780.000 d'euros actuals. Cristiano està en una quarta plaça, amb 201.830.000 d'euros actualitzats.

El primer jugador d'aquest registre amb destinació Barcelona és Marc Overmans. L'equip català va pagar 40 milions d'euros a l'Arsenal anglès a l'any 2000. 167,50 és el valor actualitzat de qui va ser ràpid i hàbil jugador holandès.

Ronaldinho, Javier Saviola i Ibrahimovic, que també van acabar a les files del Barcelona, ??són els següents en aquesta llista. En el lloc número deu i onze tornen a aparèixer jugadors blancs: Kaká i Bale. Destaca que els 101 milions que va costar el gal·lès en 2013 es tradueixin en 138,17 actuals.

Luis Suárez, James Rodríguez, Neymar i Samuel Eto'o són els que tanquen aquest apartat de 15 jugadors, tots i cada un d'ells valorats, en l'actualitat, per sobre dels cent milions d'euros.