Quantcast

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat denuncien el seu aïllament

L'associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP) han emès aquest dimarts un comunicat conjunt en què donen suport a la tasca dels Mossos d'Esquadra, però en el qual critiquen l'aïllament que estan patint les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en la investigació de l'atemptat de Barcelona.

Segons argumenten en el comunicat, la seva experiència en la lluita antiterrorista ha estat “marginada de forma dolorosa a la investigació amb un únic objectiu: el de transmetre una imatge a l'exterior de les nostres fronteres d'un Estat català autosuficient” .

Com a exemples d'aquesta exclusió, el comunicat cita el “impediment d'accés a l'equip TEDAX (tècnic especialista en desactivació d'explosius) de la Guàrdia Civil a la casa d'Alcanar després de l'explosió”.

També apunten a un altre incident en matèria antiterrorista que és el “desconeixement per part de les autoritats catalanes del fet que l'imam de Ripoll fos deixeble d'un dels detinguts en l'operació de la Policia Nacional contra el terrorisme gihadista Xacal i l'any 2017 “.

Tot això, porta a la conclusió que tant AUGC com SUP denuncien el” deficient funcionament dels mecanismes de comunicació entre les Forces i Cossos policials del nostre país » .

Tot i així, tant SUP com AUCG, han reiterat el seu suport al treball dut a terme pels Mossos que han arriscat les seves vides per protegir els ciutadans.