Quantcast

Segons el jutge, la cèl·lula desarticulada preparava un “atemptat de gran envergadura”

Fernando Andreu, magistrat de l'Audiència Nacional, ha ordenat aquest dimarts l'ingrés a la presó provisional comunicada i incondicional per a dos dels presumptes gihadistes que van atemptar a Barcelona i Cambrils (Tarragona).

Mohammad Houli, de 26 anys, i Driss Oukabir, de 27, la persona que en un inici es va pensar que era l'autor de l'atropellament massiu.

Mohammed Aalla, el propietari de l'Audi A3 amb el qual la cèl·lula va tractar d'atemptar a Cambrils, va quedar en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer davant l'Audiència cada setmana.

Així mateix, es va acordar perllongar la detenció de Salh el Karib, propietari del locutori que prestaria suport logístic a la cèl·lula.

el magistrat relata que el 17 d'agost “es van comprar quatre ganivets i una destral en un comerç de la població de Cambrils”. Així ho revelen els justificants de compra trobats en una masia abandonada a la localitat tarragonina de Riudecanyes, que seria utilitzada per la cèl·lula terrorista juntament amb el xalet d'Alcanar, i que seria la segona base logística del grup, tal com s'assegura des de pàgines d'ABC.

Fernando Andreu estableix que allà també van aparèixer tiquets corresponents a l'adquisició de, almenys, 500 litres d'acetona, “així com el material necessari per a la confecció d'artefactes explosius”.

“de totes aquestes dades es desprenen indicis racionals que el grup investigat, en els dies i hores prèvies a l'explosió de l'habitatge d'Alcanar, van comprar tot el material necessari per a la confecció dels artefactes explosius i que, durant la seva manipulació, a última hora del dia 16 d'agost, es va produir l'explosió »” assegura Andreu, que també disposa que els terroristes “van deixar palès que estaven planejant cometre una acció terroris ta de gran envergadura “.

Mohamed Houli va ratificar que el pla de la cèl·lula era atemptar contra monuments de Barcelona o temples religiosos, si bé no va arribar a especificar cap. També, ha apuntat que l'imam de Ripoll pretenia realitzar un atemptat suïcida.

Quant a Mohamed Houli, diu el magistrat que a l'interior de la furgoneta que va causar l'atropellament massiu de les Rambles es va trobar el seu passaport, i que Driss Oukabir va llogar el furgó amb el qual la cèl·lula va intentar atropellar la multitud a Cambrils.

Segons Andreu, de ser certs aquests fets, Mohammad Houli i Driss Oukabir serien autors dels delictes d'integració en organització terrorista, assassinats, lesions de caràcter terrorista, dipòsit d'explosius i estralls terroristes. Per aquesta raó, ordena l'ingrés a la presó provisional al madrileny centre penitenciari d'Alcalá Meco pel que fa al primer, i en el Soto del Real respecte del segon.