Quantcast

Un detingut al Marroc en relació als atemptats de BCN i Cambrils

La Policia marroquina ha detingut una persona i està investigant a tres relacionades amb els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Els investigats són els pares d'un dels terroristes, una persona que, de moment es desconeix la identitat, i Nourine Oukabir, primer de Moussa i de Driss, que hauria estat detingut per exaltació del terrorisme en relació amb els fets ocorreguts el dijous.

Segons la Vanguardia, Nouirine mantenia reunions amb els integrants de la cèl·lula terrorista en un bar de la localitat, on testimonis asseguren mantenien llargues converses.

Amb aquesta nova investigació es tracta d'aclarir una de les incògnites del cas: quant de temps van trigar els nois en radicalitzar-se.

Els testimonis recollits pels Mossos de les dues mesquites on va treballar l'imam són, segons els investigadors, contradictoris.

Per una banda, a l'oratori El Fath, asseguren que l'imam va marxar per “ motius laborals ” i que els nois van marxar amb ell a l'altre oratori, Annour.

Un testimoni recollit pels Mossos apunta que l'imam va deixar la mesquita perquè “ només volia fer classes d'àrab a joves “.

D'altra banda, Els responsables d'aquesta mesquita Annour, que va ser registrada ahir pels Mossos i que el clergue va abandonar al juny, insisteixen als investigadors que els nois eren “ poc feligresos “i anaven” molt poc “o” gairebé mai “a resar.

Però sobretot, durant els últims dos mesos amb prou feines apareixien pel lloc. “ No anaven ni a veure el futbol a l'bar que anem sempre, s'havien desplaçat com a grup “, han assegurat els Mossos fonts de l'entorn.

La família poc a poc canvia la versió, sobretot, els més joves, que apunten que l'imam tenia “ bona relació ” amb els ara terroristes i que es reunien sovint al seu vehicle o en un dels dos pisos registrats aquesta matinada des de feia “mesos”.

la policia espera amb la investigació acabar de trobar les peces per completar com i quant van trigar a radicalitzar-uns nois que “ estaven absolutament integrats “.