Quantcast

L'iman de Ripoll tenia una ordre d'expulsió

El presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Abdelbaki és Satty, tenia una ordre d'expulsió d'Espanya que hauria de complir a la seva sortida de presó, a l'abril de 2014.

No obstant això, com informa el Mundo, l'imam de Ripoll no va arribar mai a sortir del país, ja que va recórrer l'ordre d'expulsió al·legant la protecció de drets internacionals. La Delegació del Govern va denegar el recurs d'Es Satty, però el jutge li va donar empara i li va permetre seguir a Espanya.

L'imam de Ripoll havia estat condemnat a quatre anys de presó per tràfic de drogues i, com a conseqüència, va ser dictada l'ordre d'expulsió del país per la Delegació del Govern.

Així, el cervell de l'operació hauria d'haver abandonat el país només sortir de la presó de Castelló el 29 d'abril de al 2014.

Però la seva representació legal va actuar per dues vies davant aquesta ordre: d'una banda, van presentar un recurs davant la Delegació del Govern per a la protecció dels drets internacionals, però van obtenir una negativa.

D'altra banda, van acudir a la Justícia contenciosa administrativa, on el recurs va ser admès i això li va valer a És Satty per quedar-se al país legalment.

A més, per refermar la seva condició de resident legal a Espanya, els advocats d'Es Satty van dur a terme una gestió més: van sol·licitar l'asil del seu representat a Espanya, amb data de 29 de novembre de al 2014.