Quantcast

Vall Banc desencalla l'operativa en dòlars gràcies a un acord amb Bank of New York Mellon

Després d'un any de negociacions, Vall Banc ja pot operar normalment amb dòlars. Fonts de l'entitat han explicat a l'ANA que l'operativa s'ha desencallat un cop s'ha aconseguit recuperar una contrapart nord-americana. Es tracta de Bank of New York Mellon (BNYM), que ha considerat segur treballar amb Vall Banc després d'analitzar tota la documentació que l'entitat andorrana ha aportat en relació al nou projecte i al seu compliment normatiu. 

Des de la seva creació el 2015, fruit de la intervenció de Banca Privada d'Andorra, Vall Banc operava sense contraparts nord-americanes, que van trencar tots els contactes amb BPA arran de la nota del FinCEN en què s'alertava de presumptes operacions de blanqueig de capitals. Amb tot, a partir de l'inici de les operacions de Vall Banc, els clients podien fer operacions amb dòlars fent una transacció intermèdia en euros. A partir d'aquest dilluns, finalment, els pagaments internacionals en dòlars ja es poden fer directament, sense cap pas previ que dificulti l'eficiència de l'operació.

El fet d'haver pogut desencallar l'operativa en dòlars representa un pas més per facilitar l'operativa internacional de l'entitat, tot i que encara queda pendent desbloquejar les posicions de renda variable, custodiades per Crédit Suïsse.