Quantcast

El Govern i Cinemes Illa Carlemany signen un acord per fomentar les estrenes en català

D'aquesta manera, es preveu la projecció d'un mínim de deu pel·lícules
d'estrena en català a l'any per a les quals el Govern comprarà entre 100
i 200 entrades per a cada film a un preu reduït. Les entrades es
distribuiran gratuïtament, entre d'altres, entre els participants del
Voluntariat per la llengua. El ministeri de Cultura, Joventut i Esports
destinarà una partida de 10.000 euros en el marc d'aquest acord, una
partida que s'anirà exhaurint a raó de les pel·lícules projectades.                            El departament de Política Lingüística i els Cinemes illa Carlemany han signat un acord que té per objectiu fomentar les estrenes de cinema en català i incrementar l'oferta de les exhibicions, tal com han informat des de l'executiu.

A partir del gener del 2018, l'acord signat permetrà garantir la projecció d'un mínim de deu pel·lícules d'estrena en català a l'any. Tal com preveien els convenis anteriors amb la mateixa empresa, el Govern comprarà entre 100 i 200 entrades de cada film a un preu reduït.

Les entrades se seguiran repartint de manera gratuïta entre les persones que participen en el programa Voluntariat per la llengua, els estudiants dels cursos de català de Formació d'Adults i els usuaris dels centres d'autoaprenentatge. També en podrà disposar la població en general a un preu rebaixat.

Alhora, amb la voluntat d'afavorir la presència de cinema en català durant tot l'any, el nou acord permetrà que l'empresa complementi l'oferta d'estrena amb l'exhibició d'una pel·lícula en català, ja estrenada amb anterioritat, cada segon i quart dijous de mes, i també tindrà en cartellera una pel·lícula infantil en català en períodes de vacances escolars.

El ministeri de Cultura, Joventut i Esports destinarà una partida de 10.000 euros per a aquest concepte, que s'anirà exhaurint a raó de les pel·lícules projectades.