Quantcast

La policía busca a Younes Abouyaaqoub, principal sospecho del atentado de Barcelona

Younes Abouyaaqoub, el terrorista buscat actualment per la policia com a sospitós de l'atemptat de Barcelona, ??és d'origen marroquí.

Havia nascut l'1 de gener de 1995 a la localitat de Mrirt, al sud de la carretera que uneix Rabaat i Fes. Té 22 anys i, fins dijous, portava una vida aparentment normal.

Va ??estudiar educació secundària a Ripoll i es relacionava sobretot amb altres joves d'origen marroquí.

Tal com informa El País, els Mossos van trobar la documentació de Younes dins de la segona furgoneta interceptada després de l'atropellament massiu, que va provocar 13 morts i un centenar de ferits.

La principal hipòtesi sosté que, després de l'explosió a Alcanar, Younes es va separar de la resta de terroristes i va emprendre l'atropellament a la Rambla. Després 600 metres de pànic, el gihadista va aturar el cotxe a l'altura del Liceu i va fugir a peu.

Així, Abouyaaqoub va abandonar la furgoneta llogada, es va posar unes ulleres de sol i es va endinsar en el mercat de la Boqueria, barrejant-se entre la multitud.

Des de la part del darrere del mercat es va endinsar en els carrerons del Raval i va caminar a pas lleuger fins a Zona Universitària.

El sospitós portava la mateixa roba que el dia anterior, tal com es pot veure a la càmera de seguretat d'un caixer que li va gravar al seu poble.

En declaracions als mitjans, la mare de Younes li ha demanat que es lliuri a la policia i deixi de fugir, rebutjant els actes terroristes que havia dut a terme el seu fill.