Quantcast

La plaça Lidia Armengol s'omple en senyal de dol i solidaritat

Les autoritats del Principat, i centenars de persones, s'han aplegat aquest dissabte al vespre per fer un minut de silenci en senyal de dol, rebuig i solidaritat a les víctimes dels atemptats que van tenir lloc dijous passat a Barcelona i Cambrils. L'acte ha estat convocat conjuntament per Govern i Consell General, amb l'ambaixada espanyola.

A l'acte hi han assistit el cap de Govern, Toni Martí, el síndic general, Vicenç Mateu, l'ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, i l'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. També hi han assistit cònsols i consellers comunals de diferents parròquies, el director de la policia, consellers generals de les diferents formacions polítiques, així com representants del Govern, com els ministres Eric Jover , Maria Ubach i Silvia Calvó.

Abans del minut de silenci s'ha llegit un text, en nom de les institucions andorranes, en el que s'ha recalcat que l'atac a la Rambla “ens el sentim nostre”. A més en el missatge s'ha volgut reafirmar “l'amistat d'Andorra amb Espanya i amb Catalunya amb qui ens uneixen uns vincles molt estrets, sovint personals i familiars”. El text ha fet menció al lema usat durant els actes de solidaritat i repulsa als atemptats a Catalunya, afirmant que “nosaltres tampoc no tenim por”.

El cap de Govern, Toni Martí, ha destacat que Barcelona és una ciutat “molt estimada pels andorrans” i per això “ens toca molt”. Martí ha afegit que s'haurà de fer una reflexió general perquè al Principat hi ha “grans aglomeracions”, però pensant-ho des de la “serenor” i sense penalitzar la lliure circulació de persones.

El síndic general, Vicenç Mateu, ha destacat que “a Andorra tampoc tenim por i hem de continuar endavant amb un missatge de normalitat i convivència”. Per la seva banda, l'ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, ha reivindicat que “el silenci no és no fer res, sinó que és respondre amb una lògica diferent”. A més, ha defensat les Rambles com un símbol de la societat oberta i “el carrer de la vida i l'amor”.

Pel que fa al reforç de les mesures de seguretat per l'arribada de la Vuelta aquest dilluns, el cap de Govern ha insistit que es reforçaran les mesures de seguretat, però que “no hi ha cap neguit”. En la mateixa línia s'han manifestat Manuel Montobbio i Vicenç Mateu.