Quantcast

Busquen a Moussa Oukabir com a presumpte autor de l'atemptat de Barcelona

Les forces de seguretat consideren a Moussa Oukabir, germà del detingut Driss Oukabir, com el presumpte autor de l'atropellament massiu que es va produir ahir a Barcelona i que va deixar 13 morts i gairebé 100 ferits.

Segons informa RTVE, de moment són tres els sospitosos detinguts en relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils. La tercera detenció l'han dut a terme els Mossos d'Esquadra aquest matí a Ripoll (Girona) sense donar més dades del detingut.

Poc després de l'atemptat, els Mossos van detenir Driss Oukabir, germà gran de l'ara sospitós Moussa Oukabir, les dades del corresponen amb la persona que va recollir la furgoneta Fiat de color blanc i llogada a l'empresa Telefurgo.

Els investigadors intenten saber si Driss va estar implicat en l'acte terrorista o si la seva documentació va ser utilitzada pel seu germà Moussa.

Els dos germans estaven registrats al consolat marroquí de Girona i tenen, suposadament, nacionalitat marroquina i espanyola. Tots dos portaven molt temps residint a Catalunya.

Les primeres dues detencions en relació amb els atemptats es van produir a Ripoll i una altra a Alcanar (Tarragona), on dijous es va produir una explosió amb un mort i set ferits. Aquest succés mostra una clara connexió amb l'atemptat de Barcelona.

Els detinguts a Alcanar, preparaven a la casa on era inquilins explosius amb diverses bombes de butà. Un dels detinguts té relació directa amb l'explosió i l'altre, Driss Oukabir, seria la persona que va llogar la furgoneta de l'atropellament massiu a Barcelona.

La policia investiga si podria tractar-se d'una única cèl·lula terrorista i tracta de dictaminar si els diferents actes terroristes tenen relació entre si.