Quantcast

Les víctimes de l'atemptat de Barcelona pertanyen a 24 nacionalitats diferents

El recompte oficial de les víctimes de l'atemptat sofert el dijous a Barcelona és de 13 persones mortes i 88 ferides. Dels ferits, 15 són greus, 23 menys greus i 50 lleus.

A aquests cal sumar els 6 ferits en l'intent d'atemptat a Cambrils. Un d'ells està ferit de gravetat i els altres 5 lleus. En l'actuació policial van ser abatuts 5 terroristes.

Les nacionalitats de les víctimes van des espanyols fins a altres 23 nacionalitats: francesa, alemanya, holandesa, argentina, veneçolana, belga, peruana, romanesa, irlandesa, cubana, grega , macedònia, britànica, austríaca, pakistanès, taiwanesa, canadenc, equatoriana, nord-americà, filipina, kuwaitià, turca i xinesa.

Entre les víctimes mortals, hi ha dos veïns de Rubí, un home i un nen de tres anys que són família. Tres dels morts són de nacionalitat alemanya i un altre és belga. Una altra de les víctimes mortals és d'Itàlia.

Segons informa el Món, d'entre els ferits, quatre són australians, un d'ells de gravetat, mentre una altra ciutadana d'aquest país es troba desapareguda.

El Ministeri d'Afers Estrangers de França ha informat que dels ferits, 26 són francesos i que 11 d'ells es troben en estat greu.
Pel que fa al protocol d'actuació, els ferits estan sent atesos en diferents hospitals de Barcelona i els seus voltants.

Els familiars de les víctimes seran rebuts a l'aeroport de Barcelona i posteriorment atesos a la Ciutat de la Justícia.

A més, Emergències Catalunya ha publicat un número de telèfon perquè les famílies puguin localitzar les víctimes i obtenir informació sobre elles. El número és 900400012