Quantcast

Els Mossos vinculen l'atemptat de Barcelona amb l'explosió d'una casa a Alcanar, Tarragona

Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d'Esquadra confirma que alguns elements de la investigació porten a vincular amb pocs dubtes els dos incidents.

El més gran dels Mossos d'Esquadra ha vinculat l'atemptat terrorista a La Rambla de Barcelona amb l'explosió que va tenir lloc en un habitatge a Alcanar, Tarragona, a la que hi va haver un mort i set ferits.

Segons Trapero, els Mossos estudien la possibilitat que hi hagi una connexió clara i amb pocs dubtes entre l'explosió d'aquesta passada matinada d'Alcanar i l'atemptat a Barcelona.

De moment, s'ha detingut a Ripoll a dues persones per la seva vinculació amb l'atemptat. Un natural de Melilla, i un altre d'origen marroquí. També s'ha confirmat la detenció d'una tercera persona, aquesta vegada d'origen espanyol i sense antecedents, que ha mort després de ser abatuda pels Mossos d'Esquadra.

Els dos detinguts de moment, entre els quals no figura l'autor material de l'atemptat, són una de les persones vinculades a preparació dels explosius a Alcanar, natural de Melilla, així com Driss O., d'origen marroquí, que està relacionat amb la furgoneta amb la qual s'ha perpetrat l'atropellament massiu.

a més, segons fonts pròximes a l'agència EFE, el detingut Driss O., va passar el 2012 un mes a la presó de Figueres (Girona), acusat d'un delicte d'abusos sexuals.