Quantcast

Cronologia dels últims atemptats per atropellaments massius a Europa

NIÇA:

L'atemptat de Niça va ser un atac terrorista que va tenir lloc a la ciutat francesa de Niça el 14 de juliol de 2016, quan Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un resident tunisià a França, & # 8203; va conduir deliberadament un camió de càrrega de 19 tones cap a una multitud que celebrava el Dia Nacional de França, al passeig dels Anglesos, matant a 85 persones i ferint-ne 303. Lahouaiej Bouhlel també va disparar contra la policia i civils amb una arma de foc. L'atac va acabar quan va ser abatut per la policia.

BERLÍN:

L'atemptat de Berlín de 2016 es va produir el 19 desembre 2016 quan un atropellament massiu va matar 11 persones i va lesionar a altres 56 & # 8203; en un mercat nadalenc al costat de l'Església Memorial Kaiser Wilhelm en Breitscheidplatz al districte de Charlottenburg de Berlín (Alemanya). Una víctima addicional, el conductor original del camió, & # 321; ukasz Robert Urban, va ser trobat mort a trets al seient del copilot. & # 8203; Un sospitós va ser arrestat i alliberat més tard a causa de falta de proves, mentre que l'autor romania pròfug.

< b> LONDRES:

El 22 de març de 2017 s'ha produït un atemptat a el pont de Westminster, a la plaça del Parlament ia la zona del palau de Westminster a Londres (Regne Unit), on un atacant va conduir un vehicle per la vorera sud del pont de Westminster, atropellant a desenes de persones, causant caos i que va finalitzar amb l'atacant mort per trets de la policia després d'apunyalar mortalment un altre policia. & # 8203; L'atacant va ser identificat com Khalid Masood, un home de 52 anys, nascut a Kent i resident a Birmingham.

ESTOCOLM:

El 7 d'abril de 2017 es va produir un atemptat a Norrmalm, Estocolm (Suècia), on un atacant va conduir un camió atropellant a diverses persones al llarg del carrer comercial de Drottninggatan, a prop del centre comercial Åhléns.1El atemptat va ocórrer a les 14:53 i es van confirmar al almenys quatre morts (les nacionalitats són 2 de Suècia, 1 del Regne Unit i 1 de Bèlgica) i 15 ferits.