Quantcast

El Tribunal Constitucional denega el segon recurs de Juana Rivas

La providència del Constitucional, formada pels tres magistrats de la sala de vacances, explicava que Joana Rivas no va presentar el recurs d'empara en el termini necessari.

Segons informa ABC, la interposició del segon recurs d'empara havia d'haver tingut lloc en 30 dies hàbils des que l'Audiència Provincial de Granada va notificar la seva decisió el passat 26 d'abril.

No obstant això, Rivas va acudir al Tribunal constitucional el passat 10 d'agost, fora del termini exigit, per la qual cosa s'ha denegat el seu recurs.

Aquest recurs d'empara interposat per la mare de Granada demanava la suspensió de la sentència que l'obliga a lliurar als seus dos fills al pare, l'italià Francesco Arcuri.

Els magistrats argumenten que, encara que sigui un recurs extraordinari per infracció processal, s'ha de tenir en compte i complir el termini del recurs d'empara, ja que va ser presentat en una "manera manifestament improcedent".

el Tribunal Constitucional nega també efectes sobre el termini davant l'anunci d'un recurs de queixa davant el Tribunal Suprem, que la mare de Granada va expressar el 15 de juny, i al que després va renunciar, el passat 1 d'agost.

d'aquesta manera, la decisió del Tribunal obliga a Rivas a acudir a la justícia europea, ja que se li ha esgotat la via davant del Tribunal Constitucional.

< p> Si ella ho decideix, els advocats acudirien al Tribunal Europeu de drets Humans, amb seu a Estrasburg, per vulneració de drets.