Quantcast

El Govern estableix l'arbitratge per acabar amb la vaga del Prat

L'executiu , que ahir es va reunir de manera extraordinària , ha activat el mecanisme per acabar amb la vaga del Prat .

El Consell de Ministres , encapçalat per Mariano Rajoy , ha decidit posar en marxa un arbitratge perquè en el termini màxim de deu dies el conflicte entre els treballadors d'Eulen i Aena arribi a la seva fi .

Íñigo de la Serna, ministre de Foment, ha donat 24 hores a ambdues parts per designar un àrbitre de mutu acord que intervingui en el conflicte. Si aquesta designació no es produís, seria el propi executiu l'encarregat de la seva designació .

La intenció del Govern és que en els següents deu dies des que es designi a l' àrbitre el conflicte estigui acabat , com asseguren des l'Español . < / p>

El ministre assegura que aquest acord té " caràcter excepcional " i, davant les amenaces de vaga en altres aeroports, no creu que es puguin extrapolar les circumstàncies d'aquests treballadors a altres terminals perquè hi ha diferències , entre altres qüestions, les empreses subcontractades són diferents.

Tot i el conflicte, l'aeroport de Barcelona-el Prat ha tornat a funcionar aquest dimecres amb normalitat en la seva tercera jornada de vaga indefinida dels treballadors de seguretat privada, pertanyents a l'empresa Eulen, amb uns serveis mínims del 90% i el reforç amb més agents de la Guàrdia Civil .

L'Executiu ha deixat clar que han pres cartes en l'assumpte després que la Generalitat hagi fracassat en el seu intent.