Quantcast

Un motí en una presó de Veneçuela deixa almenys 37 morts

Com a mínim 37 persones han mort i 14 funcionaris han resultat ferits durant un motí produït al Centre de Detenció Judicial d'Amazones, al sud de Veneçuela.

Tal com informa ABC, el governador a Amazonas , Liborio Guarulla, va ser el primer a denunciar les morts. L'opositor ha assenyalat que la "massacre" va ocórrer a causa de l'actuació d'una Unitat Especial del Ministeri de Relacions Interiors Justícia i Pau que va intentar a la força les dependències.

L'episodi ocorregut a la presó de Puerto Ayacucho va detonar en el moment en què una comissió mixta de la Policia Nacional Bolivariana i la Guàrdia Nacional Bolivariana practicava una requisa.

la presó del Ministeri de l'Interior compta aproximadament amb un centenar de presidiaris, el que significa que la xifra de morts en el motí arriba a un 40% del total dels presos.

els centres de presó preventiva, mantenen actualment els números més alts de violència, armes i drogues, a causa de la corrupció dels funcionaris policials.

A més, Veneçuela és el tercer país amb menor població reclusa de la regió té una mitjana de 166 presos per cada 100 mil habitants.

el govern chavista ha implantat un pla de pacificació de les presons del país, i al fet que aquest és un dels més violents de l'Amèrica Llatina, amb un règim militaritzat en més de la meitat de les presons del país.