Quantcast

Maria Martisella i Josep Maria Mas, homenatjats com els padrins més grans d'Encamp

Encamp posa punt final aquest dimecres a la seva festa major, que es va iniciar el passat dilluns 14 d’agost. Aquest dimecres al matí s’ha celebrat la missa de Sant Roc a l’església de Santa Eulàlia, un dels actes més tradicionals de la festivitat encampadana, i on s’hi han aplegat més d’una cinquantena de persones. Entre els assistents a la missa s’hi trobaven els cònsols de la parròquia, Jordi Torres i Esther París, així com bona part de la corporació i de la comissió de festes.

En acabar la missa, la comitiva s’ha desplaçat fins a la casa de Maria Martisella Font per fer-li un homenatge per ser la padrina més gran de la parròquia. Aquest és un acte ja tradicional de la festa major que pretén retre tribut a les persones de més edat de la parròquia. Martisella ha celebrat enguany els seus noranta anys i ha rebut una placa i un ram de flors de la mà dels membres comissió de festes. El padrí Josep Maria Mas Pons ha estat l’altre homenatjat, que també celebra noranta anys, i ha rebut el guardó acompanyat de la seva família.

Pel que fa a la valoració de la festa major, Torres ha dit que hi ha gent que creu “que ha estat curta” però ha recordat que sempre s’ha celebrat coincidint amb l’Assumpció i Sant Roc, i que algunes vegades s’ha allargat algun dia més si aquestes dates han estat a prop d’un cap de setmana, cosa que no ha passat en aquesta edició. Malgrat tot, ha dit que la participació ha estat elevada i que estan “molt satisfets” amb el volum de persones que hi han pres part.