Quantcast

El tradicional ral·li sorpresa d'Encamp aplega una vintena de joves

Malgrat que la pluja ha fet acte de presència al voltant de les quatre de la tarda, la comissió de la festa ha decidit tirar endavant una nova edició del ral·li sorpresa, emmarcat durant la celebració de la festa major d’Encamp. Pocs minuts després de decidir tirar endavant l’activitat el sol ha sortit i l’esdeveniment s’ha pogut desenvolupar sense cap tipus de problema.  

La gimcana aquest any ha comptat amb cinc proves, que s’han distribuït per tota la parròquia. La primera consistia a recol·lectar múltiples objectes en un temps limitat, com per exemple una nevera portàtil, quinze cascos de moto, un àlbum de casament, quinze tangues, trenta sostenidors o dos condons caducats. Per cada objecte aconseguit l’equip sumava una sèrie de punts. Aquest any han participat un total de tres equips formats per set jugadors, un d’ells, i quatre, els dos equips restants.

“És com una cursa, fa molts anys es feia en cotxe a la carretera dels Cortals i per això encara manté el nom de ral·li sorpresa”, ha explicat Tiago da Silva, membre de la comissió de festa. Tot i això, reconeix que amb el canvi de legislació i també per la perillositat d’accidents, fa deu anys que es va decidir treure els cotxes i fer les proves a peu. L’esdeveniment ja és un acte tradicional de la festa major i fa més de trenta anys que es fa, i enguany té una recompensa de 300 euros per l’equip guanyador.

Una altra prova que també destaca és la de pujar aigua a la torre dels moros amb un plat de plàstic. Amb la quantitat d’aigua que aconsegueixi arribar a dalt han d’omplir el màxim que puguin una garrafa, en tan sols deu minuts. Aconseguir encastar un ou fresc a un dels participants que està lligat, és una altra de les cinc proves que havien de superar els grups participants.

Les activitats de la festa major continuaran aquest dimarts amb la celebració del ball de nit a càrrec el grup de versions ‘Aquarium’, a partir de dos quarts d’onze de la nit al Prat Gran. La festa continuarà aquest dimecres amb la missa de Sant Roc a l’església de Santa Eulàlia, i en sortir de la missa es retrà homenatge al padrí i la padrina més grans d’Encamp. Els focs d’artifici clouran la festa major d’enguany a partir de les 22:30 hores.