Quantcast

La direcció única de la part alta de l'avinguda Meritxell serà en sentit baixada

Després que la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, anunciés que la remodelació de l'avinguda Meritxell començarà l'abril vinent i que inclourà que la part alta de l'eix comercial sigui d'un sol sentit de circulació, el cap de l'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha avançat a l'ANA que el projecte preveu que l'avinguda mantingui els dos sentits entre la plaça Príncep Benlloch i el carrer Bisbe Príncep Iglesias, i que tingui sentit descendent entre aquesta cruïlla i la plaça de la Rotonda, a partir de la qual es mantindrà el tram exclusivament per a vianants.

Aquesta solució, segons Bonell, és més encertada que la que es va intentar l'abril del 2013, quan en aquella ocasió es va suprimir el carril en sentit baixada i els vehicles que provenien de la plaça Príncep Benlloch havien de fer la circumval·lació per l'aparcament del Trillà, una mesura que dificultava la circulació.

El responsable de Mobilitat ha indicat que s'ha estudiat l'impacte de les modificacions i que “sobre el paper la mesura s'aguanta”. Sobre les conseqüències que aquest canvi pugui tenir en la circulació de la zona, Bonell ha indicat que la distància més curta entre dos punts no sempre és la línia recta, de manera que en aquest cas, considera que es pot arribar abans fent una circumval·lació. A més, ha destacat que hi ha més vies alternatives per accedir al centre de la capital, com són el carrer Prat de la Creu o l'avinguda Tarragona, de manera que creu que s'ha de fer “teràpia de país” i gestionar canvis en els costums dels conductors. “Penso que és una mesura encertada, el principi d'alguna cosa”, ha conclòs.