Quantcast

El polèmic cartell, d'inspiració lenininsta, que la CUP ha dissenyat per al referèndum

El nou el cartell de la campanya de la formació anticapitalista CUP, dissenyat de cara al dia del referèndum, ha creat polèmica en diferents sectors de la societat.

Sota el lema “Escombrar el capitalisme, el patriarcat, la corrupció i la monarquia“. Al cartell, a més de Rajoy, apareixen molts altres personatges caricaturitzats i que a judici de la CUP, són icones de la corrupció.

El president del Govern s'il·lustra amb un sobre amb bitllets de la caixa B del PP. L'expresident Mas porta escrit 'Cas Palau' en el vestit.

També apareixen Jordi Pujol; l'expresident de Balears José Ramón Bauzà; l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra; l'expresident del Govern José María Aznar amb un míssil per la guerra de l'Iraq; el cardenal Rouco Varela i el Rei Felip VI. També apareixen la germana del Rei, Cristina de Borbó; l'exalcaldessa de València Rita Barberà; el president del Reial Madrid, Florentino Pérez i el torero Juan José Padilla.

Les reaccions no s'han fet esperar.

Jordi Turull, conseller de Presidència, ha considerat desafortunat i injust que la CUP inclogués a l'expresident. “No m'ha agradat perquè Mas és un actiu que, entre altres coses, ha estat inhabilitat i condemnat per donar veu als ciutadans, per complir els seus compromisos amb els ciutadans de Catalunya. En aquests moments es tracta de sumar, no d'escampar“, va dir, tal com reflecteix la Vanguardia.

La coordinadora general de l'antiga CDC, Marta Pascal , ha retret al Twitter la inspiració soviètica leninista del cartell. “En nom del comunisme s'han fet moltes barbaritats en la història de la humanitat… Quin fracàs inspirar-se en un model fallit i totalitari!“, ha escrit Pascal.

També el president del PPC, Xavier García Albiol, ha criticat el cartell en les xarxes socials. “El feixisme de la CUP al natural. Qui no pensa com ells, ¡fora! CUP, també ens posareu un braçalet? Sou una vergonya“, ha protestat a Twitter.