Quantcast

El comitè de Garoña intentarà evitar els acomiadaments

Després del tancament del controvertit complex, el comitè d'empresa de la central s'ha marcat com a objectiu “evitar l'acomiadament d'un sol dels 227 treballadors directes de la central”, segons ha informat el president del Comitè, Alberto César González.

La comissió negociarà la transició cap al tancament definitiu de la planta, els membres han signat un acord de confidencialitat que impedeix que es coneguin els detalls de la negociació, que s'ajustarà a un calendari encara per definir.

González ha explicat que la plantilla seguirà treballant amb dos escenaris en paral·lel: l'obtenció de la pròrroga o el tancament definitiu. Amb l'ordre ministerial de tancament, reconeix que sobrarà part de la plantilla.

El president del Comitè d'empresa ha recordat que es va arribar a estudiar que un terç de els empleats seguiria treballant en el desmantellament, un altre terç es recolocaria i el terç restant es jubilaria o prejubilaria. No obstant, ha reconegut que, ara, “segurament canviarà aquesta proporció, perquè hi ha uns cent treballadors menys en plantilla que fa cinc anys.

No obstant, ha incidit que l'article 47 del conveni col·lectiu de la central de Garoña estableix el compromís d'una “sortida ordenada de treballadors en cas de tancament, per la qual cosa ja apunta la recol·locació o prejubilació dels que no segueixin treballant en les instal·lacions.