Quantcast

La pressió migratòria força el tancament del Tarajal

La Delegació del Govern ha informat que, de manera coordinada amb les autoritats marroquines, suspendrà fins el proper dimecres 16 de agost (inclosos), el trànsit de mercaderies per la frontera del Tarajal.

Una mesura que afectarà “a tot tipus de tràfic de mercaderies“, tant la que es realitza en vehicles com a peu, tal com va detallar la institució de la plaça dels Reis.

Com s'indica des del Far de Ceuta , “la necessitat de prioritzar els esforços de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per impedir els incessants intents d'entrada irregular per part d'immigrants subsaharians, que s'han tornat a produir durant les últimes hores (en referència al passat dimarts), han motivat l'adopció d'aquesta decisió“, va argumentar l'Administració General de l'Estat.

Aquest raonament va ser posat en dubte pels empresaris dels polígons del Tarajal, la zona comercial més propera a la frontera.

El col·lectiu considera que la Delegació del Govern ha respost a l'entrada massiva ocasionada per l'absència d'efectius de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Ceuta ven per al Marroc, això és una ciutat fronterera i els clients vénen del país veí. Així que, si es tanca la frontera una setmana, no vénen clients i, per tant, hi ha pèrdues. Mai no havíem patit res igual“, ha declarat Rocío Novoa, treballadora d'un dels magatzems del Tarajal.

“Hi ha tanta mercaderia emmagatzemada en les nostres naus que les caixes ja arriben fins a la porta”, va denunciar un altre empresari que tem els problemes que genera l'excés d'estoc.