Quantcast

La campanya d'estiu contra l'alcohol i les drogues al volant es tanca amb 71 sancionats

El cos de policia ha donat per finalitzat, aquest dilluns 7 d'agost, el període de la darrera campanya de controls preventius d'alcoholèmia i drogues. La campanya va començar el passat 30 de juny i s'ha tancat amb un total de 1.660 controls. El percentatge de sancionats en relació als controls efectuats és del 4,28%. En concret, 1.558 controls han donat un resultat negatiu, 71 un resultat positiu i un ha refusat fer la prova.

Dels 71 controls positius, 27 han comportat sancions administratives; és a dir, la taxa d'alcohol estava dins la franja de 0,51 g/l a 0,80 g/l, 44 han comportat detenció per una taxa superior a 0,80 g/l i un dels casos a més també conduïa sota l'efecte de les drogues. 

La franja horària amb més sancions i detencions és entre les 22 i les 6 hores amb 18 sancionats i 33 detinguts. Pel que fa la franja de les 6 a les 14 hores s'han produït 4 sancionats i 7 detinguts i a l'últim s'han produït 5 sancions i 4 detencions en la franja d'entre les 14 i les 22 hores.

Els detinguts majoritàriament són homes, 35, enfront les 9 dones, dels quals 39 són residents i 5 no residents. La franja d'edat amb més detencions és la dels joves, d'entre 18 i 25 anys, amb 18 detinguts, seguit del col·lectiu d'entre 26 i 40 anys amb 16 detinguts i, finalment, els més grans de 40 anys amb 10 detencions.

Del total de 44 detinguts, sis han estat involucrats en accidents de circulació amb danys materials i un en un accident amb ferits.