Quantcast

Trump: “Corea del Nord es trobarà amb foc i fúria”

És millor que Corea del Nord no amenaci més als Estats Units“. “Es trobaran amb un foc i una fúria com el món mai no ha vist“, ha dit Donald Trump.

Aquestes amenaces es produeixen en una setmana marcada per la tensió entre els dos països després de les sancions imposades pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides aquest cap de setmana.

Trump s'ha referit directament al mandatari nord-coreà Kim-Jong-un, les amenaces del qual, segons el president, “han anat més enllà del que és normal“.

Aquestes declaracions es van produir poc després que la intel·ligència nord-americana assegurés que Pyongyang ha desenvolupat un cap nuclear per als seus míssils balístics i que oficials nord-coreans redoblessin les seves crítiques cap als EUA i altres països veïns, i amenacessin amb represàlies.

Segons El Mundo, aquest dimecres, Corea del Nord ha advertit que considera la possibilitat d'atacar amb míssils balístics de mitjà abast voltants de les bases militars nord-americanes a l'illa de Guam en el Pacífic. Segons un portaveu militar nord-coreà, aquest pla podria posar-se en marxa “en qualsevol moment.

Rex Tillerson, cap de la diplomàcia nord-americana, va intentar rebaixar la tensió suggerint que els dos països podrien negociar si Corea del Nord no realitzava més proves balístiques.

A través d'un comunicat, Kim Jong-un va advertir als EUA que li faria “pagar mil vegades el preu de la seva crim”, en referència a les sancions de l'ONU, la imposició de les quals poden traduir-se en la pèrdua de 1.000 milions de dòlars anuals en ingressos per exportacions.