Quantcast

El segon eclipsi lunar de l'any es produirà aquest dilluns 7 d'agost

Segons assegura l'astrònom René Damian Duffard, podrem veure la Lluna tenyida d'un “marró vermellós” durant aproximadament dues hores, exactament fins a les 23:10h o 23:30h. “A mesura que vagi pujant la Lluna, veurem com desapareix aquest color”, explica l'astrònom, qui a més aclareix que després de dues hores, es podrà veure la Lluna en el seu estat “normal”.

El fenomen de l'eclipsi lunar es produeix quan s'alineen el Sol, la Terra i la Lluna, i llavors la Lluna travessa l'ombra que projecta la Terra.

L'eclipsi serà visible a Austràlia, Àsia, Àfrica i Europa. A més des d'Andorra i d'Espanya, es podrà veure les últimes fases amb magnituds de 0,5 a les illes Canàries, 0,3 al sud-est de la península i 0,2 a l'interior i nord peninsular. En canvi, a les Illes Balears i l'extrem oriental de la península no serà visible.

L'astrònom René Damian Duffard recomana que per veure aquest fenòmens cal anar a un lloc alt on es pugui observar l'horitzó, i afegeix que no cal que sigui un lloc fosc.

El primer eclipsi lunar de l'any es va produir en la nit del 10 al 11 de febrer. El 21 d'agost d'aquest any es produirà el segon eclipsi de Sol de l'any, el qual es veurà íntegrament als Estats Units. A Espanya es podrà observar a última hora de la tarda.