Quantcast

Detenen un home armat que volia atemptar a la Torre Eiffel

La Fiscalia Antiterrorista francesa va obrir una investigació després de l'incident que va tenir lloc el passat dissabte. Un individu va passar a la força un dels controls de seguretat de la Torre Eiffel armat amb un ganivet i va cridar: “Allahu Akbar” (Déu és el més gran).

Els militars de l'operació antiterrorista “Sentinelle” li van ordenar que llancés el ganivet. Segons informen mitjans francesos, l'individu va obeir sense oposar cap resistència.

Tal com comuniquen a El Mundo, el detingut va actuar sol i va anar ràpidament detingut i investigat per “associació terrorista amb la finalitat d'atemptar contra persones” i “temptativa d'assassinat sobre persones dipositàries de l'autoritat pública”.

l'home va informar els investigadors que estava en contacte amb un membre del grup gihadista “Estat Islàmic” i que el seu pla era atemptar contra un militar.

Davant el succés, la policia va examinar el lloc i va evacuar ràpidament la torre, per la qual cosa no es van registrar ferits.

Encara es desconeixen les motivacions i les circumstàncies d'aquest intent d'atemptat frustrat.

A més, la Torre Eiffel es trobava aquella nit il·luminada amb els colors del club de futbol Paris Saint-Germain i de la selecció brasilera per la presentació del futbolista Neymar amb aquest equip francès.