Quantcast

Medi Ambient avala el projecte de construcció de la plataforma de Soldeu

El departament de Medi Ambient del Govern ha finalitzat aquest dilluns l'informe d'impacte ambiental que recull la valoració del projecte de plataforma esquiable i de les al·legacions rebudes, només una de la família Viladomat. Un cop analitzada la documentació, el ministeri ha emès un criteri favorable al projecte presentat.Cal recordar que el comú de Canillo va sotmetre a informació pública el projecte de la primera fase d'obres de la plataforma esquiable al peu de la pista de l'Avet de Soldeu. D'acord amb la reglamentació aplicable, un cop finalitzat el període d'informació pública (divendres passat) la corporació comunal va enviar al ministeri de Medi Ambient les al·legacions que havia rebut durant el període d'informació pública, per tal que aquest ministeri elaborés l'informe definitiu d'impacte ambiental.

L'al·legació de caire mediamental, amb tot un seguit de consideracions, ha estat analitzada per Medi Ambient per elaborar l'informe d'impacte ambiental, ja que era la que s'emmarcava en la finalitat de l'exposició pública prevista. En resum, l'informe conclou que les al·legacions no han presentat cap element de judici per considerar que els treballs del projecte no siguin compatibles a nivell ambiental.

D'altra banda, Ordenament Territorial apunta que per a les altres dues al·legacions que no fan referència a l'impacte ambiental, és aplicable la resolució del recurs de reposició interposat al projecte d'interès nacional de construcció d'una plataforma esquiable a peu de la pista de l'Avet de l'estació de Soldeu i d'un aparcament soterrat, i s'incideix en la legalitat del projecte.

Medi Ambient ha tramès aquest dilluns mateix l'informe a Ordenament Territorial, que ha notificat al comú de Canillo el resultat favorable d'aquest informe i també del de riscos geològics. Així, el següent pas depèn del comú de Canillo, que és, ara, qui ha d'autoritzar les obres.

El Partit Socialdemòcrata mantè «els dubtes» sobre la infrastructura

El conseller general del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha entrat a tràmit aquest dilluns diverses preguntes que el Govern haurà de respondre de forma escrita i una demanda d'informació vinculades al projecte de la plataforma esquiable de Soldeu. El parlamentari ha posat en relleu «els dubtes» que genera el disseny de la infraestructura, especialment per l'impacte ambiental i visual que pot tenir, tot recordant que es cobrirà un tram de riu de 140 metres, que és, com ha destacat López, la llargada d'un camp i mig de futbol.

TALL LÓPEZ SOLDEU
El parlamentari ha volgut fer una crida a l'executiu perquè, malgrat les dates actuals, trameti la informació el més àgilment possible i no s'escudi en el fet que el termini per complir les peticions no comença a comptar fins al setembre.