Quantcast

La tradicional obertura de la ràdio dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Julià

Un any més, els consellers i conselleres de la majoria comunal han acudit a la cita amb la obertura de Ràdio Festa Major, del 97.7 de l’FM, en la que els joves de la parròquia han demanat als representants públics sobre diferents aspectes del seu interès i directament vinculats amb l’actualitat. Com ja és tradicional la trobada també ha servit per iniciar la Festa Major de Sant Julià de Lòria. 

D’aquesta manera, el format del programa inaugural ha estat el d’una taula-col·loqui al voltant de la qual els consellers i conselleres han donat resposta a qüestions relacionades amb les novetats que enguany presentava la Festa Major, però també a temes d’actualitat. Així, els joves s’han interessat pel calendari previst per a la posada en marxa del projecte del ràfting que, segons ha avançat el cònsol menor, Julià Call, podria arrencar a meitat del mes de setembre, si la disminució del cabal del riu permet iniciar els treballs aviat.

La iniciativa Explòria, presentada com un element al qual Sant Julià vol posicionar-se com a parròquia especialitzada en fires, també ha centrat l’interès dels entrevistadors. Sobre aquesta qüestió el conseller menor, Joan Vidal, ha concretat que l’objectiu és establir dos períodes firals a l’any, el mes de novembre i el maig. També hi ha l’objectiu d’internacionalitzar la Fira de Microproductors que es celebrarà aquesta tardor. La delegació comunal present al tret de sortida de la ràdio s’ha completat amb el conseller de Cultura, Josep Roig, i les conselleres de Benestar Social i de Turisme, Paqui Barbero i Meritxell Teruel, respectivament.

El programa s’ha tancat amb un missatge de responsabilitat i civisme per part dels polítics vers els joves a l’hora de gaudir la Festa Major i d’una crida per part d’aquests darrers a les autoritats perquè comptin amb ells i els tinguin presents en la seva acció de govern al comú.

La programació de Ràdio Festa Major té previst desenvolupar durant els pròxims dies el tradicional espai ‘Vull ser conseller’ a l’entorn del qual els nois i noies de la parròquia entrevistaran diferents consellers de la corporació. Pere Pràxedes, Mertixell Teruel i Paqui Barbero passaran pels micròfons de l’emissora laurediana entre un quart de cinc i les cinc de la tarda de dissabte, diumenge i dilluns, respectivament, per respondre a les inquietuds dels joves entrevistadors.