Quantcast

Com fer un equip de Champions amb pocs milions

Continuen els rumors que col·loquen a Neymar al PSG. El club francès haurà d'abonar la clàusula de rescissió integra del futbolista, que segueix sense donar pistes sobre el seu futur. La quantitat de milions d'euros que rebria el Barcelona seria tal que podria rejovenir l'equip gairebé a cost zero fitxant jugadors per al lloc que actualment ocupa el paulista i reforçar també la medul·lar.

Aquests últims anys, hi ha hagut equips que han sabut vendre a cost molt alt i han sabut configurar plantilles amb baix cost, al mateix nivell de competitivitat. Aquests són alguns exemples:

Porto: El club portuguès sempre s'ha caracteritzat per ser un club venedor. Va obrir la veda amb la venda de Pepe a Reial Madrid per 30 milions el 2007 i de Radamel Falcao a l'Atlètic de Madrid per 40 milions el 2011. A partir d'aquí va vendre a altres jugadors importants com James, Danilo o Jackson Martínez obligant als clubs compradors a efectuar el pagament de les seves respectives clàusules.

Altres jugadors pels quals va rebre un gran cabal de diners van ser Hulk, Lissandro, Carvalho, Deco el 2004 o Bosingwa. Amb Pinto da Costa com a president, el club ha rebut 400 milions en vendes i contínua lluitant per tots els títols nacionals i complint un gran paper a la Champions any després d'anys dins de les seves possibilitats.

Mònaco < / strong>: Actualment, és el club que millor revaloritza els jugadors i treu més profit per ells pel que fa a traspassos. Els 80 milions per James rebuts del Reial Madrid, 80 del Manchester United per Martial, 30 per Kondogbia del inter, 25 del PSG per Kurzawa o els 20 milions que va posar sobre la taula l'Atlètic de Madrid per Yannick Carrasco són algunes de les millors vendes dels monegascos.

per la seva banda, per suplir a tots aquests jugadors, el Mònaco ha continuat amb una línia de política de fitxatges joves futbolistes amb futur prometedor, on surten els Sidibé, Mendy, Mbappé i l'actual jugador del Manchester City Bernardo Silva, pel qual el Mònaco va treure 50 milions. Jugadors amb els que van guanyar la Lliga i van arribar a semifinals de Champions.

Sevilla: No es pot fer un article de clubs venedors sense esmentar el Sevilla. Monchi, actual director esportiu de l'AS Roma, ha anat efectuant un equip competitiu a mesura que venia jugadors capitals com Dani Alves, Ivan Rakitic, Krychowiak, Bacca, Vitolo o Iborra entre d'altres són jugadors que van fer que el Sevilla es fes un nom entre els grans d'Europa, conquerit la UEFA Europa League fins en cinc ocasions.

Després d'una etapa reeixida amb Unai Emery com a tècnic, Sampaoli va donar continuïtat a l'equip mantenint-lo en el més alt de la taula al costat dels grans i es contractar a Berizzo per continuar la línia de l'actual seleccionador argentí.