Quantcast

Afers Socials se suma a una marxa per la inclusió social per segon any consecutiu

Per segon any consecutiu, l’àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior s’ha sumat a la 'Transpirenaica Social Solidària' (TSS), una marxa per la inclusió social de 800 quilòmetres i 42 etapes que travessa tot l’eix pirinenc des del cap d’Higuer fins al cap de Creus.

L’àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats ha donat suport a aquesta causa social i solidària en el marc de la seva política de participació a les iniciatives i projectes relacionats amb la inserció social i l’autonomia dels joves.

Aquest dilluns al matí, abans de començar la ruta a peu des del camp de neu de la Rabassa fins als estanys de la Pera, situats al terme municipal de Lles de Cerdanya, els integrants de la TSS (joves, voluntaris i professionals) han pogut gaudir d’un esmorzar de germanor a l’hotel Tudel d’Escaldes-Engordany, on també han pogut escoltar una xerrada sobre els valors que transmet la muntanya, la solidaritat i l’esport, a càrrec d’Eduard Vergara, tècnic del departament d’Esports del Govern, i autor del llibre solidari 'No tot és córrer' publicat la setmana passada.

La 'Transpirenaica Social Solidaria' es va iniciar l’any 2013, promoguda per la Fundació Formació i Treball de Catalunya, per portar a terme una nova forma d’inclusió i integració social de joves que es troben en situació de vulnerabilitat.

Aquest any, en la seva cinquena edició, el lema conductor del repte se situa entorn 'Un món per la pau'. Durant aquesta travessia, tots els joves participants comparteixen experiències conjuntament amb 200 professionals i organitzacions socials, implicades en l’intercanvi i la inclusió social.