Quantcast

El CENMA organitza una sortida a Sorteny per conèixer les papallones diürnes

El proper diumenge 23 de juliol tindrà lloc una sortida per conèixer les papallones diürnes organitzada pel CENMA (Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra), amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el Parc natural de la vall de Sorteny.

L'activitat, que és gratuïta però requereix inscripció prèvia, s'iniciarà a les 10 del matí des de la caseta d'informació del parc, que està situada a l'aparcament de l'entrada de l'espai natural. Es farà un recorregut circular que transcorrerà per diferents hàbitats. L'activitat finalitzarà cap a les 14 hores, aproximadament.

L'objectiu d'aquesta sortida és conèixer la diversitat i la biologia de les papallones més habituals d'Andorra. Amb l'ajuda dels especialistes i assessors del CENMA, els biòlegs Jordi Dantart i Jordi Jubany, s'aprendrà a observar-les i a diferenciar-les.

Enguany, el Parc natural de la vall de Sorteny presenta l'al·licient que s'hi ha detectat l'espècie 'Araschnia levana'. Fins ara, l'anomenada papallona teranyina, només s'havia observat una vegada en territori andorrà i, per tant, aquest nova fita confirma la presència d'aquesta espècie al país.

Les papallones són uns dels insectes més estudiats i observats pels científics i els amants de la natura. No és només per la seva bellesa, sinó també perquè són uns perfectes bioindicadors de l'estat de salut dels diferents hàbitats del país, ja que són molt susceptibles a tot tipus de canvis que es poden produir en el paisatge.